economie

Fiscus, maak het de ouderen toch niet zo lastig!

Door Jean Dohmen - 03 maart 2016

Ouderen dreigen de dupe te worden van de maniakale digitaliseringsdrang van de Belastingdienst. Wie nog ‘ouderwets’ op papier aangifte wil doen, moet daar moeite voor doen. De fiscus vergeet hier een eeuwenoud principe: wie betaalt, bepaalt.

Chef economie Jean Dohmen neemt het op voor de ouderen in Nederland die de digitalisering van de Belastingdienst nauwelijks kunnen bijbenen. Bekijk de video:

Digitaliseringsdrang

De blauwe envelop op de deurmat behoort steeds meer tot het verleden. Aangifte doet u tegenwoordig digitaal, via de app of de site van de Belastingdienst (mits de site toegankelijk is).

Voor velen is dit een vooruitgang, maar veel ouderen kunnen de digitalisering moeilijk bijbenen. Terwijl ook zij aangifte moeten doen en in de problemen komen wanneer dit niet goed wordt gedaan.

Aanpassen

De Belastingdienst mag deze ouderen niet in de kou laten staan, vindt Elseviers chef Economie Jean Dohmen. ‘De overheid is een dienstverlener en moet zich aanpassen aan de voorkeur van de belastingbetaler. Als die belastingbetaler op papier aangifte wil doen, moet de Belastingdienst hierin voorzien. Wie betaalt, bepaalt,’ zegt Dohmen. (Bekijk de video)

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.