economie

‘Geldt het samenlevingscontract als partner in buitenland woont?’

Door Heidi Klijsen - 02 maart 2016

Elke week geven drie deskundigen antwoord op vragen van lezers over financiële en juridische kwesties.

Stamrecht

In 2008 stortte ik een ontslagvergoeding van 80 mille in een stamrecht-bv, die na 2035 ­ouderdomslijfrente moet uitkeren, en als ik overlijd nabestaandenlijfrente. De rekenrente is 4 procent. Het rendement op de bv-spaarrekening is veel lager. Mijn belastingadviseur zegt dat dit geen probleem is.
P. F., Amersfoort

Fiscaal partners

Mijn partner werkt en woont in het buitenland en schreef zich recentelijk in Nederland uit. We hebben een samenlevingscontract, zoon en huis. Als een van ons iets overkomt, geldt dan het samenlevingscontract?

M. M., Rosmalen

Waterleiding

In onze straat zijn de loden waterleidingen vervangen door kunststof. Stroomnetbeheerder Enexis wil een verklaring dat onze aarding niet meer is aangesloten op de waterleiding. Kan ik de kosten van 79 euro verhalen?
K. K., Breda

Elsevier nummer 9, 12 maart 2016

NR. 9, 2016

Gerelateerde artikelen

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.