Politiek

Verdonk verlaat eigen bedrijf: oud-minister ‘keerde kapitalen uit aan zichzelf’

23 juni 2017

Rita Verdonk is opgestapt als bestuurder van haar bedrijf CVMonitor. De oud-VVD-minister ligt in de clinch met de aandeelhouders, die haar betichten van oplichting.

Dat meldt De Telegraaf. De beoogde winst van Verdonks bedrijf CVMonitor bleef uit, wat leidde tot aanhoudende ruzies met aandeelhouders en geldschieters. Tien beleggers hebben een advocaat in de arm genomen.

Familieleden in dienst

CVMonitor is een dienstverlenend bedrijf dat digitaal cv’s controleert op echtheid. Aangesloten sollicitanten krijgen een soort keurmerk op hun cv, dat wordt opgeslagen in een digitale database. Alleen aangesloten werkgevers hebben toegang tot de cv’s. CVMonitor richt zich op het versnellen van het sollicitatieproces bij onder meer het midden- en kleinbedrijf, de overheid en uitzendbureaus.

Volgens aandeelhouder Geert Schaaij keerde Verdonk ‘kapitalen’ aan managementkosten uit aan zichzelf en haar familieleden. Verdonk nam haar zoon Pieter in dienst, huurde haar zus in als boekhouder en liet haar dochter Anna betaalde klusjes doen voor het bedrijf.

Teleurgesteld

Ook stelde Verdonk een contract van 700.000 euro met het ministerie van Defensie in het vooruitzicht. In werkelijkheid werd daar slechts 22.000 euro aan verdiend.

Verdonk is teleurgesteld over de gang van zaken. De oud-minister zegt boven de beschuldigingen van oplichting te staan.

 

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.