Afshin Ellian Afshin Ellian Premium Corner

We leven in een federale superstaat genaamd ‘eurozone’

Door Afshin Ellian - 30 december 2017

Tien jaar Ellian! In 2007 schreef prof. dr. Afshin Ellian zijn eerste bijdrage voor (toen nog) elsevier.nl. Hij deed dat aanvankelijk in wisselwerking met Leon de Winter. Nadat De Winter naar Los Angeles was vertrokken, schreef Ellian enige tijd 5 keer per week een blog. De laatste jaren levert hij 3 zeer gewaardeerde bijdragen per week. Ter gelegenheid van dit jubileum herplaatsen wij van 22 tot en met 31 december dagelijks een van de hoogtepunten uit de afgelopen tien jaar. Vandaag column 9 uit 2015: We leven in een federale superstaat genaamd ‘eurozone’.

De Griekse tragedie legt een pijnlijke waarheid bloot: de euro is een gesloten kasteel, waarvan de uitgang ontbreekt. Wat moeten we hiervan leren?

De Hellenen staan weer aan de rand van de afgrond. Het Griekse volk worstelt met Azië, de barbaren aan de andere kant van de zee. En het is Europa tegen Europa.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.