economie

Ex-topman SNS ondergedoken na bedreigingen

Door Servaas van der Laan - 18 februari 2013

De voormalige bestuursvoorzitter van SNS REAAL, Sjoerd van Keulen, is ondergedoken op een onbekend adres in het buitenland. De politie zou hem dat advies hebben gegeven na enkele serieuze bedreigingen.

Dat meldt RTL Nieuws maandag.

Van Keulen heeft het advies gekregen om zeker een aantal weken ‘te verdwijnen’.

Privatisering

De bedreigingen begonnen begin deze maand toen alle aandeelhouders van SNS REAAL door de Nederlandse staat werden onteigend.

Op internet ontstonden meerdere initiatieven om Van Keulen te bestoken met berichten omdat hij als oud-bestuurder verantwoordelijk zou zijn geweest voor de neergang van het bankenconcern.

Vervelend

Een van die initiatiefnemers, Jelle Brandt Corstius, zegt op Twitter de bedreigingen ‘vervelend’ te vinden. ‘Heb juist opgeroepen om de mails in zijn richting beschaafd te houden,’ schrijft de journalist.

Maar ook politici spraken negatief over de beslissing van Van Keulen om in 2006 met SNS te investeren in vastgoedprojecten. Premier Mark Rutte (VVD) sprak van mismanagement en ook minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) was kritisch.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.