economie

Fraudeschandaal SNS REAAL breidt zich uit

Door Arne Hankel - 21 februari 2013

De fraude bij de genationaliseerde bank-verzekeraar SNS REAAL breidt zich uit. Hoofdverdachte van de fraude Buck G. lijkt de macht bij de vastgoedpoot van SNS te hebben gegrepen om zichzelf te verrijken.

Dat schrijft De Telegraaf donderdag.

Elf verdachte bankiers

SNS REAAL verdenkt vijf medewerkers van vastgoedtak Property Finance van betrokkenheid bij de illegale handelingen van de vorige week gearresteerde ex-directeur Buck G. In totaal worden elf bankiers verdacht van fraude.

Justitie richt zich op geheime betalingen aan G., fraude met declaraties en onderzoekt verdachte vastgoedtransacties in binnen- en buitenland.

Vriendjes aanstellen

G. werkte kritische medewerkers uit het vastgoedbedrijf en zette ‘vriendjes’ daarvoor in de plaats. Zo kon hij in enkele jaren een systeem optuigen waarmee hij miljoenen euro’s uit de organisatie haalde.

Vanwege de aanhoudende problemen nationaliseerde de staat SNS REAAL op 1 februari. Dat kost de staat zo’n 3,7 miljard euro.

Het ministerie van Financiën werkt ondertussen koortsachtig aan plannen om de vastgoedtak los te knippen van de staatsbank.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.