economie

Koers euro bereikt laagste stand sinds november

Door Shari Deira - 27 maart 2013

De koers van de euro is woensdag voor het eerst sinds november gezakt onder de 1,28 dollar. De Europese munteenheid noteerde tegen het eind van de ochtend een koers van rond de 1,2790. Bij het slot van de beurs dinsdag was dat nog 1,2850 dollar.

Nadat de internationale geldschieters begin deze week een nieuw akkoord bereikten met Cyprus steeg de koers van de euro juist.

Eurozone

De koers werd maandag onder druk gezet door angst onder beleggers na een uitspraak van eurogroep-voorzitter minister Jeroen Dijsselbloem (PvdA, Financiën). Zij vreesden dat de banken in de eurozone harder zouden worden aangepakt.

Dijsselbloem kwam door zijn uitspraken onder vuur te liggen, maar zegt zelf dat hij verkeerd is geciteerd. Duitsland laat woensdag weten nog steeds pal achter de benoeming van Dijsselbloem als voorzitter van de eurogroep te staan.

Maandag daalde de koers van de euro ook vanwege de uitspraak van Dijsselbloem. De Europese munt zakte toen tot 1,2850.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.