economie

Vakbond dreigt: lege schappen Albert Heijn met Pasen

Door Shari Deira - 14 maart 2013

Distributiemedewerkers van Albert Heijn dreigen te gaan staken nu de supermarktketen geen akkoord heeft bereikt met FNV Bondgenoten over de arbeidsvoorwaarden. De staking kan leiden tot lege schappen met Pasen.

Afgelopen nacht verstreek het ultimatum dat de vakbond bij Albert Heijn had neergelegd. De bond eist loonsverhoging voor de werknemers en meer zekerheid voor onder anderen uitzendkrachten.

Acties

Doordat de vakbond geen akkoord heeft bereikt met Albert Heijn is donderdag al een ‘beperkt aantal’ winkels niet volledig bevoorraad. De bond kondigt nu onaangekondigde en ‘verrassende’ acties aan.

‘Ze kunnen op ieder moment van de dag starten, eindigen en weer starten,’ schrijft bestuurder FNV-Ron Meyer. ‘Zodat de hoge heren van AH zelf eens ervaren hoe onzekerheid voelt.’

Contracten

De Vakbond van Distributiemedewerkers verwijt Albert Heijn geen aandacht te hebben voor de hoge werkdruk en onzekerheid over contracten voor werknemers.

Albert Heijn is FNV Bondgenoten naar eigen zeggen voldoende tegemoet gekomen. Volgens Albert Heijn gaat CNV Dienstenbond wel akkoord met het bod.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.