economie

Geruchten miljardenovername telecomreus Vodafone

Door Arne Hankel - 02 april 2013

AT&T en Verizon Communications overwegen gezamenlijk de Britse telecomreus Vodafone over te nemen. De Amerikaanse telecombedrijven zouden een bod willen uitbrengen van 260 pence per aandeel, een premie van 39 procent op de laatste slotkoers van Vodafone.

Dat meldt de website FT Alphaville dinsdag op basis van ‘doorgaans betrouwbare bronnen’ uit de industrie.

Grootste overname ooit

Het bod zou Vodafone een totale waardering geven van 245 miljard dollar (191 miljard euro). Daarmee zou sprake zijn van de grootste overname ooit.

Volgens FT Alphaville zou Verizon de deelneming van 45 procent van Vodafone in Verizon Wireless uitkopen, terwijl AT&T alle niet-Amerikaanse onderdelen van Vodafone zou overnemen. De betrokken bedrijven wilden geen commentaar geven op het bericht.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.