economie

Paniek ING, klanten melden mysterieuze afschrijvingen

Door Servaas van der Laan - 03 april 2013

Bij ING heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een grote storing voorgedaan die problemen heeft veroorzaakt bij de verwerking van het betalingsverkeer. Op internet stromen de bezorgde reacties binnen van rekeninghouders die opeens een negatief saldo hebben.

Op facebook en Twitter klagen veel rekeninghouders over mysterieuze afschriften die ze niet kunnen verklaren.

‘Gaat wat mis bij ING, is bij mij ook 900 afgehaald en mn moeder staat 250 in de min, want ze kan niet in de min staan.,’ zegt een gedupeerde op Facebook. Binnen korte tijd was de hashtag #StorING trending op Twitter.

Saldo klopt

Een woordvoerder van ING meldt aan elsevier.nl dat de saldi wel kloppen, maar dat de afschrijvingen nog niet allemaal worden getoond op MijnING.nl. Dit zou het verschil moeten verklaren tussen de afschriften en het saldo.

Ook klagen mensen dat ze bij de winkel staan en niet meer kunnen pinnen. De toegang tot internetbankieren is op dit moment tijdelijk buiten gebruik.

Rabobank

Toeval of niet, maar ook Rabobank kampt woensdag met een storing. Voor zover bekend zijn hier geen onverklaarbare bedragen bij klanten afgeschreven. Volgens een woordvoerder gaat het bij de Rabobank om een betrekkelijk kleine storing bij een van de servers die niets met de ING te maken heeft.

Wat de storing bij ING heeft veroorzaakt is niet duidelijk. Een ‘hack’ van buitenaf wordt niet uitgesloten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.