economie

Top Rabobank krijgt geen bonus vanwege crisis

Door Shari Deira - 09 april 2013

Topbestuurders van de Rabobank krijgen over vorig jaar geen bonussen uitgekeerd. De bank vindt het toekennen van bonussen niet gepast over een jaar waarin zowel de klant als bank veel last hadden van economische tegenwind.

Dat staat dinsdag in het jaarverslag dat de Rabobank heeft gepubliceerd.

Afkoop

Het vijfkoppig bestuur kreeg vorig jaar 200.000 euro aan bonussen op de rekening gestort. Dit had echter betrekking op prestaties van 2011. In 2011 zelf werd nog 1,7 miljoen euro aan variabele beloning uitgekeerd.

Rabobank was vorig jaar 11,5 miljoen euro kwijt aan de raad van het bestuur, 1,2 miljoen meer dan in 2011. Deze toename wordt verklaard door een eenmalige afkoop van een vervroegde pensioenregeling, die is komen te vervallen.

Vorig week werd bekend dat er een conflict was tussen bestuursvoorzitter Piet Moerland en financieel bestuurder Bert Bruggink van de Rabobank. Aanleiding hiervoor was het ontslag van een bestuurslid. De situatie zou inmiddels zijn genormaliseerd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.