economie

Free Record Shop onderzoekt doorstart

Door Marloes Derks - 24 mei 2013

Free Record Shop is failliet. Dit heeft de platenzaak vrijdagmiddag bekend gemaakt. Momenteel wordt gekeken naar mogelijkheden voor een doorstart.

De winkels zullen voorlopig open blijven. Dat is vrijdag aan het personeel van de keten bekendgemaakt, meldt persbureau Novum. De Belgische winkels zijn eerder dit jaar overgenomen door ProCures, eigenaar van boekwinkels Selexyz en De Slegte. Ook Game Mania, dat bij Free Record Shop hoorde, is door deze investeerder overgenomen.

Procures

Vorige maand werd al duidelijk dat het voortbestaan van de platenzaak onzeker was, nadat financiers de kredietkraan hadden dichtgedraaid. ProCures liet toen weten het bedrijf over te willen nemen als leveranciers weer op krediet zouden gaan leveren. Daar was echter geen sprake van. ProCures probeert nu via de curator een meerderheidsbelang in het bedrijf te krijgen.

Problemen

Het bedrijf van oprichter Hans Breukhoven kampte al enige tijd met financiële problemen. Die zijn ontstaan door, zoals het bedrijf het zelf noemt, ‘de veranderende markt en de niet herstellende economie’.

Doordat het consumentenvertrouwen al enige tijd daalt, voerde Free Record Shop al een reorganisatie door. Deze is nog in volle gang. Het gevolg was dat tientallen winkels gesloten werden, onder andere die op de NS-stations.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.