economie

Mobiele aanbieders schieten elkaar te hulp bij storingen

Door Anna Vossers - 07 mei 2013

KPN, Vodafone en T-Mobile gaan elkaar voortaan helpen bij langdurige netwerkstoringen. De telecomproviders hebben afgesproken dat ze bij storingen die langer dan drie dagen lijken te duren elkaars sms- en telefonieverkeer overnemen.

Dat maakt minister Henk Kamp van Economische Zaken (VVD) vandaag bekend.

Bellen en sms’en

Wanneer meer dan een half miljoen klanten van een provider wordt getroffen door een netwerkstoring, gaan de andere providers vanaf het einde van dit jaar hun netwerk openstellen voor gedupeerde klanten van de concurrent.

De afspraken betreffen voorlopig alleen bellen en sms’en, en alleen storingen die naar verwachting meer dan drie dagen gaan duren.

Einde van het jaar

Deze zomer gaan KPN, Vodafone en T-mobile hiervoor de technische voorzieningen testen. De minister verwacht dat de providers aan het einde van dit jaar klaar zijn om elkaars klanten in nood over te nemen.

Kamp laat de mogelijkheden van het overnemen van elkaars dataverkeer nog onderzoeken.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.