economie

SNS-medewerkers verliezen baan na integriteitsonderzoek

Door Shari Deira - 24 mei 2013

Het onderzoek naar de integriteit van medewerkers van SNS Property Finance heeft aan zeventien medewerkers hun baan gekost. Van deze groep kozen er vier voor zelf hun baan te beëindigen.

Dat blijkt vrijdag uit antwoorden van minister Jeroen Dijsselbloem (PvdA, Financiën) die hij stuurde naar de Tweede Kamer.

Contract

De vier die ervoor kozen te stoppen bij SNS Property Finance deden dit toen zij werden geconfronteerd met de resultaten van het onderzoek. Daarin waren zorgen naar voren gekomen over hun gedragingen.

Van een medewerker werd het contract niet verlengd. De overige SNS-medewerkers zijn inmiddels op  non-actief gesteld en bij negen van hen is besloten dat contract wordt beëindigd. Bij de overige drie is de beoordeling nog niet afgerond.

Vraagtekens

Het onderzoek naar de integriteit van medewerkers van de omstreden vastgoedtak van SNS is nog niet afgerond. Dijsselbloem zegt dat hij geen vraagtekens zet bij de personen die nu bij de organisatie zijn betrokken.

SNS REAAL werd in februari genationaliseerd omdat het concern ten onder dreigde te gaan. De frauduleuze praktijken die gaande waren bij SNS Property Finance versnelde de ondergang van de bank.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.