economie

Directeur vastgoedtak SNS REAAL stapt op

Door Anna Vossers - 20 juni 2013

Directeur Jaap van Dijk van de vastgoedtak van SNS REAAL stapt op. De bank is bezig met verzelfstandigen van zijn zwaar verlieslatende vastgoedorganisatie, die SNS REAAL in grote problemen bracht.

Van Dijk wordt opgevolgd door Hans Copier, die nu bij vastgoedinvesteerder CBRE Global Investors werkt, laat de bank weten.

Omstreden

Van Dijk blijft in dienst van de bank om een herstructureringsplan te schrijven. De plannen om de vastgoedportefeuille van SNS af te bouwen, zijn afhankelijk van goedkeuring van de Europese Commissie.

Van Dijk is omstreden omdat onder zijn bewind bankier Buck G., die werd aangesteld om puin te ruimen bij de vastgoedtak, zijn gang zou hebben kunnen gaan met oplichting, verduistering, valsheid in geschrifte en vriendjespolitiek.

Nationalisatie

SNS bank kwam in de problemen nadat de bank in 2006 in de vastgoedsector stapte. In februari maakte minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) bekend dat de staat SNS REAAL overnam voor 3,7 miljard euro. De Nederlandse banken betaalden gezamenlijk 1 miljard euro voor de redding van de bank.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.