economie

MKB-voorman Biesheuvel heeft spijt van Sociaal Akkoord

Door Shari Deira - 25 juni 2013

Voorzitter Hans Biesheuvel van werkgeverslobby MKB Nederland is teleurgesteld in het kabinet. Biesheuvel heeft ‘ergens spijt’ dat hij heeft meegewerkt aan het Sociaal Akkoord. Hij voelt zich ‘erin geluisd’ door het kabinet.

Dat zegt Biesheuvel dinsdag in Het Financieele Dagblad. Volgens de MKB-voorman is het kabinet alleen maar bezig met het begrotingstekort van 3 procent.

Bezuinigen

‘Ik ben gewoon akkoordenmoe en als het zo doorgaat, werk ik bij een volgend verzoek van het kabinet niet meer mee.’ Biesheuvel zegt nog wel achter de inhoud van het Sociaal Akkoord te staan maar vindt het onterecht dat het kabinet nu toch extra gaat bezuinigen.

De bezuinigingen werden door het kabinet in de ijskast gezet toen het Sociaal Akkoord werd bereikt. ‘Dat is warrig, dat is onsamenhangend beleid en het onbehagen groeit enorm. De kabinetsbrief over de 6 miljard ervoer ik als een klap in mijn gezicht.’

Inkomsten

Biesheuvel vindt ook dat het begrotingstekort moet worden ingeperkt maar zegt dat dat op deze korte termijn alleen maar kan met lastenverhogingen.

‘Dat recept hebben we vorig jaar al gezien met het Kunduz-akkoord.’ Hij wijst erop dat de inkomsten van de accijns- en de btw-verhoging tegenvallen. Het kabinet zou in plaats daarvan moeten investeren om de arbeidsproductiviteit in Nederland omhoog te krijgen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.