economie

Air France-KLM: Ondanks omzetstijging toch extra bezuinigen

Door Manuel van Esch - 26 juli 2013

Air France-KLM maakt vrijdag bekend dat de omzet van het concern is gestegen, maar nog niet voldoende om winst te maken. Daarom zal het concern de komende maand met een extra pakket aan maatregelen komen.

Daarbij kan onder meer gedacht worden aan vervroegde uittredingsregelingen voor medewerkers.

Gestegen omzet

Uit de vrijdag gepresenteerde cijfers blijkt dat het concern een omzet van 6,58 miljard euro heeft behaald in het tweede kwartaal van dit jaar. Dat is een stijging van 1,2 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Vooral de toename van het passagiervervoer en het lager uitvallen van de brandstofrekening hebben gezorgd voor de omzetgroei. Bij het vrachtvervoer blijven er echter problemen. Vanwege de economische crisis wordt er steeds minder vracht via de lucht vervoerd.

Toekomst

Ondanks deze omzetstijging heeft het Frans-Nederlandse concern een nettoverlies van 163 miljoen euro, vorig jaar was dat 898 miljoen euro verlies.

‘In het afgelopen jaar zijn we erin geslaagd om elk kwartaal de resultaten te verbeteren, ondanks de aanhoudende moeilijke economische omstandigheden’, zegt topman Alexandre de Junia, ‘desondanks blijven de ontwikkelingen achter bij onze doelstellingen.’

Als de positieve ontwikkelingen doorzetten, denkt het concern aan het einde van dit jaar winst te maken. De kwartaalcijfers worden positief ontvangen op de AEX.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.