economie

Economendebat Elsevier Live met Paul Krugman en Carmen Reinhart

Door Lucas Gasthuis - 23 juli 2013

De Amerikaanse economen Paul Krugman en Carmen Reinhart, dé toonaangevende economen in het aanhoudende debat over de wereldwijde economische crisis, komen naar Nederland.

Weekblad Elsevier nodigde Krugman en Reinhart uit om te spreken tijdens het Elsevier Live Economendebat. Dat debat wordt op dinsdag 12 november gehouden in Het Muziektheater Amsterdam.

Krugman en Reinhart zullen daar hun visie geven over de Europese en Nederlandse economie, en ingaan op de vraag: hoe kan de economie van Europa weer opbloeien? Nadien zullen ze met elkaar in debat gaan. Kaarten zijn te bestellen via www.elsevier.nl/live.

Nobelprijs

Paul Krugman, hoogleraar economie aan Princeton University, ontving in 2008 de Nobelprijs voor de Economie. Krugman heeft meer dan twintig boeken geschreven en zijn werk wordt gepubliceerd in onder meer The New York Times.

Hij wordt beschouwd als een van de invloedrijkste denkers van de Verenigde Staten en is de meest geciteerde econoom in de 21ste eeuw.

Reinhart

Carmen Reinhart is hoogleraar economie aan Harvard Kennedy School, onderdeel van Harvard University. Samen met collega-hoogleraar Kenneth Rogoff schreef zij over de relatie tussen de hoogte van een staatsschuld en de groei van het bruto nationaal product.

Tijdens het evenement zullen ook Nederlandse economen hun mening laten horen. Onder hen Mark Cliffe, hoofdeconoom van bankverzekeraar ING en Sweder van Wijnbergen, hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam.

Arendo Joustra

Dagvoorzitter is RTL-journalist Rick Nieman. Het welkomstwoord wordt gehouden door Elsevier-hoofdredacteur Arendo Joustra.

Extra sprekers worden in de komende dagen aangekondigd. Voor het programma, zie www.elsevier.nl/live.

Volg Elsevier Live op Twitter

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.