economie

OM eist werkstraf tegen Edwin de Roy van Zuydewijn

Door Shari Deira - 30 juli 2013

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van vier maanden geëist tegen Edwin de Roy van Zuydewijn. Hij zou in 2001 een valse factuur hebben opgemaakt van 238.000 gulden (108.000 euro).

De zaak vloeit voort uit het grote onderzoek naar de vastgoedfraude rond onder meer Bouwfonds, Klimop.

Buitenland

De Roy vindt dat hij ‘volkomen ten onrechte’ wordt vervolgd en was dan ook niet aanwezig bij de zitting. De in het buitenland wonende De Roy, had geen zin in de ‘kosten en rompslomp’ die een gang naar de rechter met zich zou meebrengen, laat weten via zijn advocaat.

‘Een luchtballon, een zeepbel en een losse flodder,’ zo ziet De Roy, ex-man van prinses Margarita, de zaak die niet anders dan als ‘een nachtkaars’ kan uitgaan.

Berg

Het OM vindt de redenen van De Roy om niet te komen ongeldig en had liever gezien dat hij wel was komen opdagen om alles uit te leggen.

Volgens EenVandaag leeft De Roy van Zuydewijn een armoedig bestaan in een vakantiehuisje. Hij zou leven als een kluizenaar op een berg, ergens in Zuid-Europa. Voor inkomsten is hij afhankelijk van familie en vrienden, meldt de krant.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.