economie

‘Topman Schloter (49) van Swisscom pleegt zelfmoord’

Door Shari Deira - 23 juli 2013

CEO Carsten Schloter van het Zwitserse telecombedrijf Swisscom is dinsdag dood aangetroffen in zijn huis in de buurt van de stad Freiburg. De politie heeft aanwijzingen dat de Schloter zelfmoord heeft gepleegd. Hij is 49 jaar geworden.

In een verklaring van het bedrijf staat dat de politie uit gaat van een zelfmoord en dat een onderzoek naar de exacte doodsoorzaak nog bezig is.

Kinderen

Het bedrijf wil omdat het onderzoek nog aan de gang is, niet te veel informatie vrijgeven over de dood van de topman.

Schloter was vader van drie kinderen en werkte sinds 2000 bij Swisscom, het grootste telecombedrijf van Zwitserland. Hij begon als directeur van de mobiele afdeling van het bedrijf en werd in 2006 benoemd tot CEO.

Carsten Schloter werkte in het verleden onder meer bij Mercedes-Benz en het Franse Debitel, wat later werd overgenomen door Swisscom.

Scheiding

Volgens het Duitse weekblad Der Spiegel had Schloter het privé zwaar. Sinds 2009 woonde hij gescheiden van zijn vrouw en kinderen. Hij noemde de scheiding een ‘dramatische gebeurtenis’.

Schloter omschreef zichzelf een ‘slachtoffer van moderne communicatiemethodes’. Hij liet weten moeite te hebben afstand te nemen en zei dat het makkelijk was om je te verliezen in alle ‘informatiestromen’.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.