economie

Vastgoedmagnaat verdacht van 25 miljoen aan fraude

Door Anne-Marie Spermon - 11 juli 2013

Oprichter en eigenaar van projectontwikkelaar Multi Vastgoed Hans van Veggel wordt verdacht van grootschalige belastingfraude. Volgens justitie verdiende hij 25 miljoen euro onrechtmatig door miljoenen euro’s buiten het zicht van de Belastingdienst te houden.

Dat meldt De Telegraaf.

Curaçao

Justitie verdenkt Van Veggel van valsheid in geschrifte, oplichting en het witwassen van enorme sommen geld.

De vastgoedmiljonair zou tientallen miljoenen winst hebben weggesluisd naar een stichting op Curaçao. Toen deze constructie in opspraak raakte, probeerde hij het geld via een schenking veilig te stellen.

Fiscaal meningsverschil

Van Veggel beweert dat hij zich heeft laten adviseren door een fiscaal specialist, die hem de transacties zou hebben aangeraden.

Een woordvoerder zegt tegen De Telegraaf dat het een fiscaal meningsverschil betreft en dat de vastgoedmagnaat enorm is geschrokken van de plotselinge aantijgingen.

Inval

Tijdens een inval in het huis van Van Veggel in Wassenaar is voor ongeveer 250.000 euro aan contanten in beslag genomen.

Hans van Veggel is geen onbekende bij justitie. Drie jaar geleden kwam hij in opspraak toen zijn bedrijf steekpenningen betaalde aan de van fraude verdachte ex-topman Hubert Möllenkamp. Van Veggel gaf persoonlijk toestemming voor die transactie en trof uiteindelijk een schikking met justitie.

Zijn vermogen wordt geschat op 300 miljoen euro.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.