economie

AEX sluit op hoogste niveau sinds september 2008

Door Shari Deira - 09 augustus 2013

Het was vrijdag een goede dag op de Amsterdamse beurs. De AEX-index steeg tot het hoogste niveau in bijna vijf jaar, mede dankzij de forse winst van KPN. Reden hiervoor was het overnamebod van América Móvil.

De AEX eindigde met een winst van 0,9 procent op 375,40 punten en bereikte daarmee de hoogste slotstand van het jaar.

Niveau

Eerder op de dag werd met 375,75 ook de hoogste tussenstand van het jaar bereikt. De hoofdgraatmeter van het Damrak staat nu op het hoogste niveau sinds eind september 2008. Verder klom de Midkap 0,7 procent tot 551,88 punten.

Ook andere beurzen in Europa sloten vrijdag met winst. De beurzen in Frankfurt en Parijs wonnen 0,2 en 0,3 procent. De FTSE-index in Londen sloot 0,8 procent hoger.

Bod

KPN stond bovenaan in de AEX met koerswinst van 16 procent, tot 2,32 euro. Vrijdag werd bekend dat grootaandeelhouder América Móvil een bod heeft gedaan op het Nederlandse telecombedrijf van 2,40 euro per aandeel.

KPN liet weten het bod ‘zorgvuldig in overweging te nemen’. América Móvil hefet al een belang van 29,77 procent in KPN.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.