economie

Bijenkorf sluit vijf van twaalf winkels

Door Annemarie van Ulden - 18 augustus 2013

Winkelketen Bijenkorf sluit vijf van de twaalf warenhuizen in Nederland. De sluiting heeft niets te maken met het huidige economische klimaat. Ierse winkelketen Primark heeft direct laten weten een aantal panden te willen overnemen.

Dit maakten beide concerns zaterdag bekend.

Volgend jaar sluiten de warenhuizen in Arnhem en Enschede en in het voorjaar van 2016 sluiten ook de modefilialen in Groningen, Breda en Den Bosch de deuren. Er verdwijnen 262 arbeidsplaatsen, maar het bedrijf gaat de komende vijf jaar ook meer dan tweehonderd miljoen investeren in de zeven overige winkels en de online tak.

Winstgevend

Topman Giovanni Colauto benadrukte dat de strategische keuzes niet zijn genomen of versneld door het moeilijke economische klimaat.

‘Alle vestigingen zijn winstgevend, maar we hebben keuzes gemaakt. Met de overige locaties denken we een internationaal topniveau te bereiken. De winkels krijgen allemaal het niveau van ons Amsterdamse vlaggenschip.’

Primark

Winkelketen Primark heeft direct laten weten de panden van Bijenkorf in Arnhem en Enschede te willen overnemen. De Ierse keten heeft momenteel vier winkels in Nederland.

Een woordvoerder van Primark gaf aan dat werknemers van de Bijenkorf ‘natuurlijk’ mogen solliciteren. ‘Wij kunnen altijd kundig en gekwalificeerd personeel gebruiken.’ De nieuwe Primarkwinkels zullen openen in het voorjaar van 2014.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.