economie

Free Record Shop maakt doorstart met minder winkels

Door Shari Deira - 08 augustus 2013

Het is winkelketen Free Record Shop gelukt om een doorstart te maken met 120 winkels, twee derde van alle filialen. In Nederland blijven 47 winkels open, in België 70 en in Luxemburg 3.

Bij de retailketen in muziek, entertainment en games houden 475 medewerkers hun baan, maakten de nieuwe eigenaren ProCures en voormalig directeur Hans Breukhoven donderdag bekendgemaakt.

Winkels

Free Record Shop werkt hard aan een gefaseerde ombouw van de nieuwe winkels. De nieuwe topman Roland van Geest hoopt de eerste winkels voor 1 oktober te kunnen openen.

Het is de bedoeling dat het personeel van de filialen meeverhuist naar de nieuwe organisatie. Het hoofdkantoor en het distributiecentrum blijven in afgeslankte vorm voorlopig gevestigd in Capelle aan den IJssel.

Muziek

Het faillissement van Free Record Shop werd eind mei door Van Breukhoven bekendgemaakt. De winkelketen kampte al enige tijd met financiële moeilijkheden vanwege de ‘veranderende markt en de niet herstellende economie’.

Free Record Shop zal net als vanouds een assortiment muziek, films en games aanbieden. Ook gaat de winkelketen een beperkt assortiment boeken en cadeaubonnen verkopen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.