economie

Hans Biesheuvel stopt als voorzitter MKB Nederland

Door Shari Deira - 13 augustus 2013

Hans Biesheuvel is vanaf 1 september niet langer de voorzitter van werkgevers- en ondernemerskoepel MKB Nederland. De huidige vicevoorzitter Michaël van Straalen, voorzitter van de Koninklijke Metaalunie, neemt zijn functie voorlopig over.

Biesheuvel vindt het na twee jaar als voorzitter tijd om zich te ‘bezinnen op nieuwe activiteiten’, staat in een verklaring.

Plezier

‘Het waren intensieve jaren, maar de functie heeft mij veel geleerd over belangenbehartiging en politieke mores,’ zegt de 48-jarige Biesheuvel. Hij zegt de functie twee jaar met plezier te hebben vervuld.

Wat Biesheuvel nu gaat doen is niet duidelijk, maar ‘het stimuleren en ondersteunen van ondernemerschap’ zal hij voortzetten. ‘Want als ons land ergens behoefte aan heeft, dan is het wel aan ondernemerschap. Die overtuiging is bij mij de afgelopen jaren alleen maar gegroeid.’

Spijt

Biesheuvel liet zich in juni nog kritisch uit over het kabinet. Biesheuvel heeft ‘ergens spijt’ dat hij heeft meegewerkt aan het Sociaal Akkoord. Volgens Biesheuvel is het kabinet alleen maar bezig met het terugdringen van het begrotingstekort tot onder de 3 procent.

‘Ik ben gewoon akkoordenmoe en als het zo doorgaat, werk ik bij een volgend verzoek van het kabinet niet meer mee.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.