economie

‘Kurhaus in Scheveningen staat te koop’

21 augustus 2013

De aandeelhouders van het Kurhaus stellen in een verklaring dat het beroemde vijfsterrenhotel de komende tijd een ‘omvangrijke herstructurering te wachten staat’. Het Scheveningse icoon moet vervolgens voor de maximale waarde verkocht worden.

Dat meldt de Telegraaf woensdag.

Failliet

In februari werd al bericht dat het Kurhaus failliet zou zijn. Het vastgoed werd in 2004 voor 48 miljoen euro gekocht door anonieme investeerders, die uit het Midden-Oosten en Zwitserland zouden komen. De koop stond onder leiding van vastgoedmagnaat Willem Endstra, die vlak na de aankoop werd vermoord.

Het iconische hotel aan de drukbezochte badplaats zou nu nog maar 24 miljoen euro waard zijn. Het Duitse Steigenberger Hotels AG houdt het chique hotel voorlopig draaiende.

De Pier

De Scheveningse Pier werd in januari ook al failliet verklaard. Er zijn zes plannen gepresenteerd waarin staat hoe de Pier er in de toekomst uit kan gaan zien. Een van de ideeën is om het evenementencomplex om te bouwen tot een ‘Attractiepier’ met een reuzenrad en achtbaan.

In tegenstelling tot de Pier heeft het Kurhaus wel de status van rijksmonument en beschermd stadsgezicht. De Pier wordt op 24 september geveild.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.