economie

Ondernemingsraad KPN vraagt politieke steun tegen overname

Door Shari Deira - 29 augustus 2013

De centrale ondernemingsraad (or) van KPN wil dat het kabinet en de Tweede Kamer de overname van het telecombedrijf door het Mexicaanse América Móvil voorkomt.

De raad laat dat donderdag weten in een open brief aan politici.

De or vreest dat een overname door América Móvil de continiuïteit en de kwaliteit van de dienstverlening van KPN en de werkgelegenheid in gevaar brengt. De raad wil daarom al zijn invloed gebruiken om de overname te voorkomen.

Zorgen

De or roept het kabinet en de Tweede Kamer ‘nadrukkelijk’ op met beschermende wetgeving te komen. Het is niet de eerste keer dat de raad zijn zorgen uit over de overname.

Enkele weken geleden liet de or weten ‘alle invloed’ te zullen aanwenden om KPN als ‘zelfstandige Nederlandse onderneming’ te kunnen laten voortbestaan. De raad vraagt nu voorzitters van de Tweede Kamerfracties om een gesprek de zorgen verder toe te lichten.

De Mexicaanse miljardair Carlos Slim deed eerder deze maand een overnamebod op KPN. Voor 2,40 euro per aandeel zou zijn bedrijf, dat al 30 procent van KPN bezit, het Nederlandse telecombedrijf willen overnemen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.