economie

Opnieuw honderden banen geschrapt bij Telegraaf Media Groep

Door Shari Deira - 15 augustus 2013

Bij de Telegraaf Media Groep (TMG) verdwijnen nog eens minstens 350 arbeidsplaatsen. De reorganisatie maakt deel uit van een nieuw besparingsprogramma van ongeveer 50 miljoen euro.

Dat heeft TMG donderdag bekendgemaakt bij de presentatie van de halfjaarcijfers. Het bezuinigingsprogramma wordt uitgevoerd in de tweede helft van dit jaar.

Inkomsten

De operatie komt bovenop de eerder aangekondigde reorganisatie, die ook al ten koste gaat van 350 arbeidsplaatsen. Vorig jaar telde TMG nog bijna drieduizend arbeidsplaatsen.

De kostenbesparingen zijn volgens TMG noodzakelijk om de aanhoudende daling van inkomsten, vooral uit advertenties, te bestrijden. De omzet van het moederbedrijf van De Telegraaf, Sky Radio en socialenetwerksite Hyves daalde het afgelopen half jaar met 2,5 procent tot 274,8 miljoen euro.

De advertentie-inkomsten namen met 6 procent af, de oplage-inkomsten met bijna 3 procent. Voor de rest van het jaar voorziet TMG geen verbetering. Zowel de advertentie- als oplageopbrengsten blijven onder druk staan.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.