economie

Stichting beschermt KPN tegen overname door América Móvil

Door Anna Vossers - 29 augustus 2013

De Stichting Preferente Aandelen B van KPN heeft het Nederlandse Telecombedrijf beschermd tegen overname door het Mexicaanse América Móvil. De stichting heeft nagenoeg vijftig procent van de KPN-aandelen verworven.

Dat maakt de stichting donderdagavond bekend in een verklaring (pdf). De stichting maakt zich zorgen over de gevolgen die een overname zou hebben voor de werkgelegenheid, de strategische koers van KPN, de infrastructuur en de concurrentiekracht van het bedrijf.

Vijandig bod

De Stichting Preferente Aandelen B van KPN voorkomt met deze ingreep mogelijk dat de Mexicaanse multimiljardair Carlos Slim een meerderheidsaandeel krijgt. Die maakte begin augustus bekend een bod op KPN te doen van 2,40 euro per aandeel.

KPN was van te voren niet ingelicht over het bod en beschouwde het daarom als vijandig. De handelswijze van América Móvil staat volgens de stichting ‘haaks’ op wat gebruikelijk is.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.