economie

Onverwacht vertrek van financieel directeur KPN

Door Shari Deira - 09 september 2013

Eric Hageman legt per direct zijn functie neer als financieel directeur van KPN om persoonlijke redenen. Zijn vertrek heeft niets te maken met de ‘werkverhoudingen of huidige ontwikkelingen bij KPN’.

Het telecombedrijf heeft het vertrek van Hageman maandag bekendgemaakt. Wie zijn opvolger wordt, is nog niet bekend. KPN zal daar ‘zo spoedig mogelijk’ mededelingen over doen.

Bod

Het vertrek van Hageman komt op een zeer onverwacht moment. Het telecombedrijf is momenteel bezig met intensieve onderhandelingen met de Mexicaanse telecomgigant América Móvil. KPN worstelt met het overnamebod.

De Vereniging van Effectenbezitters zei zondag nog dat het bestuur van KPN ‘nu eindelijk’ eens met een inhoudelijke reactie op het bod moet komen.

Vertrekregeling

Hageman was sinds januari vorig jaar interim financieel directeur bij KPN en werd in september officieel in deze rol benoemd en hij werd lid van de Raad van Bestuur. Hageman heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de kapitaalversterking van KPN en de voorgenomen verkoop van E-Plus.

KPN wil verder niets kwijt over het onverwachte vertrek van Hageman. Omdat hij zelf heeft besloten zijn functie neer te leggen, is er geen sprake van een vertrekregeling.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.