economie

Oud-topman: ‘Overname KPN door Mexicanen is slecht’

Door Wouter van Noort - 19 september 2013

Voormalig bestuursvoorzitter van telecombedrijf KPN Ad Scheepbouwer maakt zich zorgen over de voorgenomen overname van KPN door het Mexicaanse telecombedrijf América Móvil. Hij is het eens met de beslissing van de Stichting Preferente Aandelen B KPN om de overname door de Mexicanen voorlopig te blokkeren.

KPN kan nu rustig uitzoeken of het bedrijf de overname wel wil, zegt Scheepbouwer deze week in een vraaggesprek met Elsevier.

‘Als ik KPN was, zou ik eens met een heel laag bloesje langs gaan bij andere potentiële kopers en zeggen: “weet je wel hoe leuk wij zijn?”‘ Potentiële kopers zouden bijvoorbeeld Belgacom en Telefónica kunnen zijn.

Andere mores

Scheepman vervolgt: ‘Geen enkele aanbieder in Nederland heeft zo’n uitgebreid vast netwerk. Daarover gaan zó veel belangrijke diensten en overheidsdiensten. Ook 112 enzo. Daarop moet je wel zuinig zijn. Een overname door de Mexicanen van América Móvil lijkt mij slecht.’

De Mexicanen moeten zich volgens de oud-topman echt afvragen of zij KPN wel willen overnemen. Over Mexico: ‘Dit is een land met totaal andere mores en verhoudingen tussen politiek en bedrijfsleven,’ aldus Scheepbouwer deze week in Elsevier.  In dat vraaggesprek gaat hij ook in op zijn eigen rol bij KPN.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.