economie

Rabobank: stop niet al uw geld in Rabo-certificaten

Door Servaas van der Laan - 11 september 2013

De Rabobank is met een opvallende oproep aan haar leden gekomen. In een brief adviseert de bank certificaathouders niet meer dan 20 procent van hun vermogen in de Rabo-certificaten te stoppen.

De coöperatieve bank deed de oproep in een brief die het dinsdag aan alle hondervijftigduizend certificaathouders stuurde, zo meldt het Financieele Dagblad.

Belegging

Volgens de bank is het ‘niet passend’ dat leden meer dan 20 procent van hun kapitaal in de certificaten stoppen. De bank benadrukt dat het om een beleggingsproduct gaat en niet om een spaarproduct. Al het geld in één beleggingsproduct stoppen, is nooit slim, zegt de bank.

Er heerst al geruime tijd onrust op de certificatenmarkt na de nationalisatie van SNS REAAL en het omvallen van de Cypriotische Laiki-bank.

Geld kwijt

In beide gevallen werden certificaathouders onteigend. In het geval van SNS REAAL kregen beleggers een schadevergoeding, maar de Cypriotische beleggers waren hun geld kwijt.

Ondanks dat minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) zei dat het hier niet om een ‘blauwdruk’ voor toekomstige gevallen gaat, is het risisco groot dat ook de certificaathouders van de Rabobank hun geld kwijtraken als de bank omvalt. Ook de certificaten van de Rabobank zijn achtergesteld.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.