economie

Weekers: accijns op brandstof niet extra verhoogd

Door Anna Vossers - 11 september 2013

Het kabinet gaat de accijns op benzine en diesel niet meer verhogen dan al was gepland. Staatssecretaris Frans Weekers (VVD, Financiën) beloofde dat woensdag in de Tweede Kamer.

De wettelijke inflatiecorrectie gaat gewoon door, maar het kabinet heeft volgens Weekers geen plannen om de accijns op benzine en diesel te verhogen.

Biobrandstof

De Telegraaf berichtte woensdag dat staatssecretaris Wilma Mansveld (PvdA, Milieu) overweegt om biobrandstoffen te promoten de accijns op normale benzine en diesel te verhogen. Aan de Tweede Kamer schreef zij al dat het ministerie van Finaciën uiteindelijk over de beslissing gaat.

VVD en PvdA hebben in het regeerakkoord al wel afgesproken dat per 1 januari 2014 de accijns voor diesel wordt verhoogd met 3 cent per liter en die op autogas met 7 cent per liter. Die twee verhogingen moeten de schatkist 280 miljoen euro opleveren.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.