economie

Liberty Global doet bod op Ziggo: waarde 10 miljard euro

Door Shari Deira - 27 januari 2014

Liberty Global heeft een bod van 34,53 euro per aandeel uitgebracht op Ziggo. Het bestuur en de raad van commissarissen van de kabelmaatschappij staan unaniem achter het bod, dat Ziggo waardeert op in totaal 10 miljard euro.

De aandeelhouders moeten nog hun goedkeuring geven voor het plan, staat in een gezamenlijk persbericht (pdf) van de twee bedrijven.

Liberty Global is het moederbedrijf van UPC en had al een belang van 30 procent in Ziggo. René Oberman, CEO van Ziggo, liet eerder al weten dat er progressie was in de gesprekken tussen Liberty Global en Ziggo.

Bod

In de zomer van vorig jaar deed Liberty al een bod op Ziggo, maar het kabelbedrijf vond het bod te laag. De twee maakten in december bekend weer met elkaar in gesprek te zijn.

De omzet van Ziggo is in het vierde kwartaal van vorig jaar met een kleine 3 procent gestegen tot 394 miljoen euro. De nettowinst nam met 12,6 procent toe naar 79,3 miljoen euro. De inkomsten over heel 2013 stegen met 1,8 procent tot 1,56 miljard euro.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.