economie

Boskalis ontkent terugtrekking uit biedingsronde project Israël

Door Shari Deira - 18 februari 2014

De Nederlandse baggeraar Boskalis heeft zich niet teruggetrokken uit de biedingsronde om twee havens in Israël te bouwen. Het bedrijf heeft wel een voorstel ingediend, maar dat is in een eerder stadium afgewezen.

Een woordvoerder van Boskalis zegt dat dinsdag tegen elsevier.nl. Hij reageert daarmee op het bericht van de Israëlische krant Haaretz dat Boskalis zich onder politieke druk heeft teruggetrokken.

Voorstel

Boskalis zou onder de naam Holland Terminal een voorstel hebben ingediend voor de bouw van havens in Haifa en Ashdod. De krant meldt dat het Nederlandse bedrijf in december het voorstel heeft ingetrokken, net als het Italiaanse Candote d’Acqua.

Het bedrijf laat weten niet onder de naam Holland Terminal een voorstel te hebben ingediend voor de bouw van de havens. Het voorstel dat Boskalis wel indiende, is in het prekwalificatie-stadium al afgewezen.

Concurrent

Welk Nederlands bedrijf wel een voorstel indiende als Holland Terminal, is niet duidelijk.

Volgens Haaretz diende de Belgische concurrent van Boskalis Jan De Nul ook een voorstel in, maar via een Luxemburgse onderneming. Zo wilde Jan De Nul potentiële opdrachtgevers in de Arabische wereld te vriend houden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.