economie

Honderden extra banen bij NedCar voor productie Mini

Door Tom Reijner - 17 februari 2014

Autofabriek VDL Nedcar in het Limburgse Born neemt alle vijftienhonderd oud-werknemers weer in dienst. Daarnaast trekt het bedrijf vierhonderd extra werknemers aan.

Dat zegt directeur Joost Goovaarts van VDL Nedcar maandag.

Ontslag

De werknemers zijn nodig voor de productie van de nieuwe Mini, de Mini Hatch, die in de zomer wordt opgestart. Het gaat om banen op het gebied van logistiek, onderhoud, kwaliteit en verkoop. De Mini wordt geproduceerd door het Duitse autobedrijf BMW.

In 2012 besloot het Japanse autoconcern Mitsubishi te stoppen met de productie van auto’s in Nederland. Daardoor dreigde definitief ontslag voor de vijftienhonderd medewerkers van de autofabriek in Born.

Later werd bekend dat het Duitse bedrijf BMW van plan was om in Born Mini’s te produceren. De medewerkers van Nedcar kregen ontslag aangezegd, maar hadden ook een zogeheten terugkeergarantie. Bovendien werden zij intussen doorbetaald.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.