economie

Twaalf winkels Siebel weer open, toekomst nog onduidelijk

Door Shari Deira - 11 februari 2014

Juweliersketen Siebel opent vanaf woensdag tot en met 1 maart in ieder geval 12 van de 36 winkels. De curator van het failliete bedrijf ziet dit ‘als opmaat naar een doorstart’.

Het gaat om de winkels in onder meer Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Maastricht, Breda, Amersfoort, Eindhoven, Goes, Utrecht, Haarlem, Apeldoorn en Den Haag.

Sieraden

In januari sprak een rechtbank in Amsterdam het faillissement uit van de juweliersketen. De directie van het bedrijf slaagde er, ondanks verwoede pogingen, niet in om Siebel in afgeslankte vorm voort te zetten.

Dit zorgde voor veel ergernissen onder klanten die hun sieraden naar een van de winkels hadden gebracht voor reparaties. Ook konden klanten de door hen gekochte sieraden niet komen ophalen.

Trouwring

Met de opening van twaalf winkels kunnen klanten in ieder geval weer reparatieartikelen en trouwringen ophalen. ‘Siebel Juweliers wil de klanten graag van dienst zijn. De mensen, de winkels en de vele mooie artikelen van Siebel zijn beschikbaar,’ staat in een verklaring.

Siebel had in december te maken met tegenvallende verkopen en de Rabobank zegde een belangrijk krediet op. Er werken ongeveer 170 mensen bij Siebel.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.