economie

Bill Gates herovert positie van rijkste man ter wereld

Door Shari Deira - 03 maart 2014

Bill Gates staat weer bovenaan de lijst van de rijkste personen ter wereld. De oprichter van softwaregigant Microsoft heeft een geschat vermogen van 76 miljard dollar (55 miljard euro).

Dat constateert het Amerikaanse tijdschrift Forbes dat maandag de jaarlijkse lijst van miljardairs heeft gepubliceerd.

Bezit

De afgelopen vier jaar stond de Mexicaanse telecomtycoon Carlos Slim, die investeerde in KPN, bovenaan de lijst. Hij heeft volgens het tijdschrift een geschat vermogen van 72 miljard dollar (ruim 52 miljard euro).

Voordat Slim bovenaan de lijst stond, voerde Gates de ranking jarenlang aan. Zijn bezit is in een jaar tijd 9 miljard dollar (6,5 miljard euro) meer waard geworden. De eigendommen van Slim daalde in waarde met 3 miljard dollar (2,2 miljard euro).

Zara

Gates en Slim worden gevolgd door de Spanjaard Amancio Ortega, de oprichter van Inditex waar onder meer modeketen Zara onder valt. Na Ortega is belegger Warren Buffet de rijkste persoon op aarde, gevolgd door de medeoprichter van softewaregigant Oracle Larry Ellison.

Het fortuin van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg is dit jaar het hardst gestegen, van 15,2 miljard dollar naar 28,5 miljard.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.