economie

ING betaalt 1,2 miljard euro terug aan staat

Door Anna Vossers - 25 maart 2014

ING betaalt maandag het voorlaatste deel van de ontvangen staatssteun terug. Het gaat om een bedrag van 1,2 miljard euro.

Dat is iets eerder dan eerder was aangekondigd, en het bedrag is 100 miljoen euro hoger dan in november 2012 was overeengekomen onder de het herstructureringsplan van de Europese Commissie, meldt het Financieele Dagblad.

Hoog rendement

Van de 10 miljard euro die ING in 2008 ontving, is hierna 12,5 miljard euro terugbetaald: 9,3 miljard euro aan aflossingen en 3,2 miljard euro aan rente en premiers. Dat betekent volgens ING-bestuursvoorzitter Ralph Hamers dat de staat een gemiddeld jaarlijks rendement van 12,5 procent heeft behaald door geld aan de bank te lenen.

Uiterlijk in mei volgend jaar belooft ING het laatste deel van de ontvangen kapitaalinjectie terug te storten in de schatkist: een aflossing van bijna 700 miljoen euro en nog eens bijna 350 miljoen euro rente.

ING betaalt in totaal 13,5 miljard euro terug aan de staat. Destijds dacht minister Wouter Bos van Financiën (PvdA) al dat de overheid goed zou verdienen aan de lening.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.