economie

Nobelprijswinnaar Paul Krugman op donderdag 5 juni in Nederland

Door Lucas Gasthuis - 26 maart 2014

’s Werelds bekendste econoom Paul Krugman komt naar Nederland. Samen met zijn ‘nemesis’ Carmen Reinhart zal hij op 5 juni over duurzaam economisch herstel spreken tijdens de Nacht van de Economie.

Elsevier houdt op donderdag 5 juni in de Doelen te Rotterdam de Nacht van de Economie: een uniek en inspirerend evenement met binnen- en buitenlandse topsprekers.

Duurzaam herstel

Tijdens dit evenement zullen de gerenommeerde economen Paul Krugman en Carmen Reinhart hun mening te geven over de weg naar duurzaam economisch herstel voor Nederland.

Beide zullen hun visie etaleren, maar ze zullen ook in debat gaan over misschien wel de belangrijkste vraag die economen bezighoudt: hoe moet Nederland over pakweg twintig jaar zijn geld verdienen?

Nabespreking

Na het debat volgt een nabespreking onder leiding van RTL-presentator Rick Nieman, waar onder anderen Syp Wynia (redacteur Elsevier), Bas Jacobs (bijzonder hoogleraar economisch beleid aan Erasmus University) en Sweder van Wijnbergen (hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam) met elkaar in gesprek gaan.

Het is ook mogelijk om kennis te maken met redacteuren en de hoofdredactie van het weekblad, en om deel te nemen aan een Q&A met Laura van Geest, directeur van het Centraal Planbureau (CPB). Zij voorspelt hoe het gaat met ons land. Wat wilt u van haar weten?

Meer weten?

De komende weken worden er nog vele elementen aan het programma toegevoegd. Volg updates over het programma op www.nachtvandeeconomie.nl.

De redactie van Elsevier hoopt u te ontmoeten tijdens de Nacht van de Economie. Het officiële programma begint om 19.00 en eindigt om 00.15. Daarna volgt een netwerkborrel.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.