economie

Rabobank draagt Wiebe Draijer voor als bestuursvoorzitter

Door Tom Reijner - 23 maart 2014

De Rabobank heeft na ‘een heel brede oriëntatie’ een opvolger van de huidige bestuursvoorzitter Rinus Minderhoud gevonden. De keuze is gevallen op de 48-jarige Wiebe Draijer, momenteel voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER).

De achtergrond en de persoonlijkheid van Draijer vormen een ‘perfecte match’ met de eisen van Rabobank, zegt president-commissaris Wout Dekker.

Ervaring

Draijer is een afgestudeerd werktuigbouwkundige, die van 1990 tot 2006 werkte voor adviesbureau McKinsey. Begin september 2012 volgde hij Alexander Rinnooy Kan op als voorzitter van de SER.

Zijn gebrek aan ervaring in de bankensector is volgens een woordvoerder van Rabobank geen probleem. ‘Het bestuur bestaat uit zes mensen, je moet kijken naar de gehele samenstelling. Die is op deze manier goed in orde,’ zegt de woordvoerder.

Toezichthouders

De voordracht van Draijer moet nog worden goedgekeurd door De Nederlandsche Bank. Rabobank verwacht binnen enkele weken duidelijkheid te krijgen van de toezichthouders.

Wat de hoogte van het salaris van Draijer zal zijn, is nog niet vastgesteld. De bank gaf wel aan dat de dat het beoogde salaris van de bestuursvoorzitter ligt tussen 923.500 en 1,15 miljoen euro per jaar. Rabobank keert naar eigen zeggen geen bonussen uit aan bestuurders en zal de hoogte van het salaris melden bij de definitieve benoeming.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.