economie

Warren Buffet: nieuwe crisis zal financiële wereld hard treffen

Door Servaas van der Laan - 14 maart 2014

Een nieuwe financiële crisis zal de markten in de nabije toekomst ondersteboven keren. Maar die crisis gaat de 84-jarige superinvesteerder en multimiljardair Warren Buffet niet meer meemaken.

Dat zei Buffet vrijdag in een vraaggesprek met CNBC.

Gekke dingen

‘De Dow op 100,000 punten, dat gaan we nog meemaken. Ik niet, maar jij wel,’ zei Buffet tegen de 58-jarige presentator Joe Kernen.

En vervolgens zal ook dan de markt weer exploderen volgens Buffet. ‘Mensen doen gekke dingen, zowel aan de top als aan de onderkant van de maatschappij,’ zei Buffet. Van een nieuwe crisis staat hij dan ook niet te kijken. ‘Markten gaan op en neer. In mijn leven heb ik mijn bedrijf Berkshire Hathaway vier keer 50 procent zien verliezen.’

Even rustig aan

Maar hij zelf zal die crisis niet meer meemaken. De komende tien jaar blijven mensen het nog even rustig aan doen. Net als mensen die ‘net uit het ziekenhuis komen’.

In doemdenkers die menen dat een nieuwe crisis het einde van de wereld zal betekenen, kan Buffet zich niet vinden. ‘Amerika heeft eerdere crises gehad. Dit land komt overal uiteindelijk weer uit.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.