economie

Belastingdienst geeft mooi weer schuld van vertragingen

Door Servaas van der Laan - 01 april 2014

De problemen op de site van de Belastingdienst maandagavond zijn mogelijk veroorzaakt door het mooie weer van de afgelopen dagen. Veel Nederlanders wachtten tot het laatste moment met de aangifte en die drukte kon de site niet aan.

Dat zegt directeur-generaal van de Belastingdienst Peter Veld tegen de NOS.

Drukte

Vanwege de drukte maandagavond heeft de Belastingdienst de deadline van 1 april met twee dagen uitgesteld. ‘Het was gisteravond erg druk op de website van de Belastingdienst, waardoor mensen daar niet door konden komen. Als dat wel lukte, dan hadden ze veel vertraging,’ zei Veld.

Volgens de ambtenaar was de drukte dit keer erger dan normaal. ‘Misschien dat veel mensen zondag hebben geprofiteerd van het mooie weer en dachten: aangifte doe ik maandagavond nog wel,’ zegt de directeur-generaal.

Om dezelfde drukte van maandag te voorkomen worden de laatste aangiftes nu over twee dagen verspreid. Wie voor donderdag zijn of haar aangifte invult, krijgt nog voor 1 juli bericht van de fiscus.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.