economie

Groot lanceringsfeest Philip Morris vlak voor massaontslag

Door Shari Deira - 07 april 2014

Enkele dagen voor de sluiting van Philip Morris was er nog een enorm feest voor zakenrelaties van de sigarettenfabrikant. Voor het feest waren zo’n zeshonderd kroegbazen en eigenaren van tabakszaken uitgenodigd.

‘Dit feest had eigenlijk nooit mogen doorgaan,’ zegt een betrokkene tegen het AD. Het feest was in Amsterdam.

Cocktails

Aanwezigen mogen niets zeggen over wat zich precies afspeelde in het evenementencentrum Undercurrent, maar er is toch het een en ander bekend. Er waren gratis cocktails, een optreden van de Jeugd van Tegenwoordig en schaars geklede promotiedames.

Vijf dagen later werd bekend dat de vestiging van Philip Morris in Bergen op Zoom moet sluiten. ‘Op het feestje van afgelopen zondag leek het anders geen crisis,’ wordt gezegd op Twitter.

Een betrokkene zegt zich ongemakkelijk te voelen bij de situatie. ‘Die massaontslagen gaan je niet in de koude kleren zitten. Heel heftig. Als de marketingmensen van Philip Morris bekend waren met de ontslagen, hadden ze alles heus wel afgeblazen.’

Lancering

Philip Morris vindt het knalfeest enkele dagen voor het massaontslag niet ongepast. Het ging om een ‘gesloten feest ter ere van de wereldwijde lancering van ons product’. ‘Achteraf kun je daar alles van vinden, maar in termen van “spijt” wens ik niet te spreken.’

Vrijdag werd bekend dat Philip Morris de vestiging in Bergen op Zoom op 1 oktober sluit. Bij de sluiting van de fabriek vallen 1.230 ontslagen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.