economie

KPMG wil van hoofdkantoor af, maar dat kan niet

Door Servaas van der Laan - 15 mei 2014

Accountant KPMG wil af van het megalomane hoofdkantoor in Amstelveen. Maar het door schandalen geplaagde bedrijf zit nog zeker elf jaar aan het pand vast.

Dat schrijft De Telegraaf donderdag.

Bouwfraude

Op dit moment loopt er een strafrechtelijk onderzoek naar belastingfraude rond de bouwconstructie van het enorme kantoorpand. KPMG-partners zouden zichzelf met bijna 16 miljoen euro hebben verrijkt.

Vanwege de ophef stapte topman Jurgen van Breukelen deze week op. Om zichzelf van alle blaam te zuiveren, wil het bedrijf nu ook af van het pand. Maar dat gaat niet, want KPMG heeft een huurcontract dat nog elf jaar loopt.

Drama

‘We voeren verkennende gesprekken met twee makelaars om te bekijken of mogelijke onderhuur van het gehele pand een optie is,’ meldt een woordvoerder aan de krant.

Volgens vastgoedkenner Ruud de Wit is dat een zinloos plan. ‘Eruit stappen is geen optie en dat weet de vastgoedsector ook. Zo’n gebouw van ruim zestigduizend meter is vandaag de dag niet meer te verhuren. Dit wordt een langdurig drama voor KPMG en zeker ook voor de eigenaar, de Duitse vastgoedbelegger IVG.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.