economie

Autofabrikant VDL Nedcar krijgt er weer flink aantal banen bij

Door Tom Reijner - 29 juni 2014

VDL Nedcar in het Limburgse Born heeft opnieuw meer werknemers nodig. Volgens president-directeur Wim van der Leegte van moederconcern VDL Groep komen er binnen enkele jaren bijna duizend nieuwe arbeidsplaatsen bij.

Daarmee zou het aantal werknemers bij de autoproducent uitkomen op meer dan 3.000, schrijft het Financieele Dagblad dit weekeinde.

Productie

De fabriek van VDL Nedcar in het Limburgse Born wordt op 17 juli officieel geopend door koning Willem-Alexander. Binnenkort start ook de productie van de MINI in Nederland. Daarvoor zei het bedrijf al eerder 400 extra mensen aan te trekken, bovenop de 1.500 die al voor Nedcar werkten.

In totaal blijken nu al ruim 2.100 mensen aan de slag te zijn bij de onderneming, schrijft de krant. De Mini wordt geproduceerd door het Duitse autobedrijf BMW.

Ontslag

In 2012 besloot het Japanse autoconcern Mitsubishi te stoppen met de productie van auto’s in Nederland. Daardoor dreigde definitief ontslag voor de 1.500 medewerkers van de autofabriek in Born.

De medewerkers van Nedcar kregen ontslag aangezegd, maar hadden ook een zogeheten terugkeergarantie. Bovendien werden zij intussen doorbetaald.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.