economie

Hubert Möllenkamp maakte ‘verkeerde keus’ met Maserati

Door Fieke Hamers - 06 juni 2014

Oud-bestuursvoorzitter Hubert Möllenkamp van woningcorporatie Rochdale ziet in dat rondrijden in een Maserati met chauffeur voor de verkeerde beeldvorming zorgde. Vrijdag werd hij gehoord door de parlementaire enquêtecommissie Woningcorporaties.

De oud-topbestuurder werd in 2009 op staande voet ontslagen door Rochdale omdat hij zichzelf door gesjoemel zou hebben verrijkt. Rochdale eist miljoenen euro’s terug. Ook moet hij voor de rechter verschijnen vanwege verdenking van fraude.

Vooral de auto van de zaak leek vrijdag centraal te staan. Möllenkamp reed rond in een Maserati waarvoor Rochdale 8.500 euro per maand aan leasekosten betaalde. Voor dat geld werd er wel een chauffeur bij geleverd.

Beeldvorming

De enquêtecommissie vindt het onbegrijpelijk dat Möllenkamp de auto ook privé gebruikte: ‘U had de Maserati nodig voor in het weekend? Begrijpt u mijn verbazing?’ Achteraf ziet hij zelf ook in dat een Maserati inderdaad niet bij een sobere bedrijfsvoering hoort. ‘Ja, achteraf vind ik het niet legitiem. Het was verkeerde beeldvorming. Het is toch geld van huurders.’

Het ging daarbij vooral om het merk Maserati dat voor de verkeerde beeldvorming zorgde. Andere corporatiebazen reden volgens Möllenkamp in auto’s in dezelfde prijsklasse.

Bedrijfsfeesten

De parlementaire commissie had ook vragen voor Möllenkamp over de tweedaagse bedrijfsfeesten van Rochdale. Op een van deze feesten werd hij tevoorschijn getoverd door illusionist Hans Klok. Maar andere corporaties maakten het volgens hem ook bont op bedrijfsfeesten ‘met twee vliegtuigen naar Barcelona’.

Möllenkamp ontkent dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan fraude en noemt het ‘triest’ dat hij ‘zonnekoning’ wordt genoemd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.