economie

Waarom vindt Roland Kahn minister Ploumen een ordinaire afperser?

Door Wouter van Noort - 11 juli 2014

CoolCat-man Roland Kahn is nog altijd woedend over het gedrag van minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen (PvdA). ‘Wij worden aangevallen omdat een stelletje geitenwollensokkenidioten zich goed wil voelen over zichzelf’.

Ruim een halfjaar nadat minister Ploumen CoolCat onterecht in verband bracht met misstanden in Bangladesh is nog steeds geen vrede gesloten tussen haar en CoolCat-oprichter Roland Kahn. In een interview met Elsevier deze week haalt Kahn fel uit. Hij noemt haar onder meer ‘ordinaire afperser’.

‘Niet ík ben aangevallen door Ploumen, mijn medewerkers zijn aangevallen, mijn bedrijven zijn aangevallen. Onze integriteit is ter discussie gesteld en het was van A tot Z gelogen. Als je dan niet van je laat horen, blijft dat hangen. Dan gaan mensen denken dat het zo is,’ zegt hij.

‘Geitenwollensokkenidioten’

‘We hebben geen minister voor Handel, we hebben een actievoerster die de opdracht heeft van de PvdA om de wereld een beetje beter te maken. Ze denkt dat het doel de middelen heiligt, dat ze alles maar over iedereen kan roepen om haar aandacht te krijgen voor Bangladesh. En wat krijgt ze voor elkaar: fabrieken gaan dicht waardoor hele families op straat staan die eerst nog werk hadden. Alleen omdat een stelletje geitenwollensokkenidioten zich goed wil voelen over zichzelf,’ zegt hij.

Op deze en andere stevige uitspraken in het interview wil minister Ploumen niet reageren. ‘We kunnen hier veel over zeggen, maar zullen dat niet doen,’ laat haar woordvoerder Hans Akerboom weten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.