Jean Dohmen Premium Corner

Wie verlost KLM van Franse brokkenpiloten?

Door Jean Dohmen - 04 mei 2018

De chaos bij Air France-KLM is compleet. Topman Jean-Marc Janaillac (65) is opgestapt, nadat het stakende Franse personeel zijn salarisvoorstel heeft afgewezen. Het is tijd dat de KLM uit de Franse wurggreep wordt bevrijd.

De Franse bonden hebben met hun staking al enorme schade aangericht: honderden miljoenen euro’s zijn in rook opgegaan door hun onverantwoordelijke acties voor forse loonsverhogingen. Air France, dat beduidend minder presteert dan KLM, kan zich die loonsverhoging niet veroorloven.

Janaillac, die pas sinds 2016 aan het roer staat, hoopte de bonden buitenspel te zetten door rechtstreeks met het personeel zaken te doen over de omstreden loonsverhoging. Hij verbond zijn lot aan de uitkomst van een referendum daarover, maar hij heeft gegokt en verloren.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.