juist

Iranian Living Room

Door Jette van Exter - 31 januari 2014

Op dansen en drinken in de publieke ruimte staan zweepslagen en gevangenisstraf. Maar Iraniërs weten prima hoe ze de verboden kunnen omzeilen. Voor Elsevier Juist nummer 5 ging Linda Otter uit feesten met jonge welgestelde Iraniërs.

Enkele foto’s van de reportage komen uit het boek Iranian Living Room, waarin Iraanse woonkamers worden geportretteerd door vijftien jonge Iraanse fotografen. Dit is de ruimte waar het echte leven zich afspeelt, zonder toezicht van de staat en de geestelijken. Achter de gesloten deuren wordt het Iraanse leven van alledag vastgelegd. Zoals we het niet kennen.

 

Het boek werd door internationale media bestempeld als ‘baanbrekend’. Iranian Living Room, dat onder toeziend oog van Enrico Bossan tot stand is gekomen, werd in 2013 uitgegeven en kost 34 euro.

 

Meer informatie vindt u hier.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.